Dikkat Edilmesi Gereken Pano Soğutma Hususları
17.07.2018

Dikkat Edilmesi Gereken Pano Soğutma Hususları

Elektrik panolarının içerisinde bulunan ekipmanların,çalışmalarını olumsuz yönde etkileyecek tüm faktörleri dikkate almanın çokönemli olduğunu unutmayalım. Başarılı bir pano kurulumunun baş düşmanı yüksekısıdır. Oluşan bu ısı elektrik ekipmanlarının erkenden arızalanmasına nedenolur.

Elektrik Kabini İçerisinde Bulunan Isı Kaynakları

Elektronik veya mikroişlemcilerin gücünün neredeyse hepsiısıya dönüşür ve güç iletimi yapan cihazlar da ısıya dönüşen voltaj düşüşlerine/ verimlilik kayıplarına sahiptir. Bu ısı yükleri, muhafaza sıcaklığının kabuledilemez bir seviyeye çıkmasına neden olabilir.


Ortam Havası

Elektrik panoları dışında bulunan hava da potansiyel bir ısıkaynağı olarak değerlendirilebilir. Bazı yerlerde ortam havası, panonun ısıyıdağıtmasına izin verecek seviyede olabilir. Bununla beraber, sıcak iklimlerdeortam havası ısı kaynağı olarak da değerlendirilebilir.

Güneş

Elektrik panoları dış ortamda bulunduğunda, güneşten gelenısı pano içinde bulunan hassas bileşenlere aktarılır. Buna güneş yükü veyagüneş ennerjisi kazancıda denir.

Nem ve Hava İnfiltrasyonu

Elektrik panolarına giren hava hem ısı hemde nem taşır.Havada bulunan yüksek nem, ısıyı potansiyel olarak arttırır. Buna ek olarak,yoğuşan su buharı veya yüksek nemden dolayı oluşan çiy, pano içerisinde bulunanelemanlara zarar verebilir. Bu tür problemlerde karşılaşmamak için elektrikpanolarını dış ortama karşı izole etmek en iyi çözümdür.

2.000 W Pano Kliması

2.000 W Pano Kliması

Fiyat Sorunuz

3.000 W Pano Kliması

3.000 W Pano Kliması

Fiyat Sorunuz